Nr. 778/VIII/3

04.02.2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul de Informare Publică  și Relații cu Presa

 din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

 

 

Este împuternicit să  aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia , Secția de urmărire penală au încheiat un prim stadiu al cercetărilor  în dosarul nr. 41/P/2014 privind  accidentul aviatic  din data de 20.01.2014, efectuând următoarele acte:

- cercetarea locului producerii accidentului;

- ridicarea mijloacelor materiale de probă;

- audierea persoanelor vătămate în accident, a persoanelor care au participat, în diferite calități la operațiunile de salvare, medici de urgență etc. Au fost audiați 28 de martori din personalul ISU, SMURD, silvic, jandarmi, localnici precum și cele 5 persoane vătămate.

  S-a dispus efectuarea de rapoarte medico-legale, s-au solicitat și depus documentele relevante de la instituțiile în cauză .

Mijloacele materiale de probă ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS și stația ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmând a fi  trimise spre examinare la un laborator de specialitate.

Din actele de urmărire penală realizate până în prezent a rezultat că se impune audierea unor persoane din cadrul unor instituții centrale ale statului cu atribuții în gestionarea situației de urgență generate de producerea unui accident de aviație civilă, persoane având calități ce atrag competența Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție , Secția parchetelor militare.

Pentru acest motiv, prin ordonanța din data de 04.02.2014 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus declinarea competenței de soluționare a acestei cauze în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția parchetelor militare care va continua ancheta în cauză.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII CU PUBLICUL